بنی آدم

اردیبهشت ۲۴، ۱۳۸۶

بايدها و نبايدها در زندگی مشترك

هوالاعلی

با سلام خدمت تمامی دوستان و عزیزان
قول داده بودم زود خدمت برسم كه رسیدم.
و اما در مورد بایدها و نبایدها در زندگی مشترك





به نظر من برای داشتن یك زندگی آرام و لذت‌بخش و در نهایت رسیدن به یك زندگی پر مهر و عاشقانه، رعایت نبایدها ( ترك رفتارهای منفی) بالاخص برای بانوان از اولویت بالاتری نسبت به بایدها ( رفتارهای مثبت و جذب كننده) برخوردار است. پس اجازه بدید من ابتدا رفتارهای منفی را بنویسم بعد رفتارهای مثبت را. البته دوستانی كه اعتقاد دارند رفتارهای مثبت اولویت بیشتری داره می‌توانند ابتدا رفتارهای مثبت را بخوانند و بعد رفتارهای منفی!

رفتارهای منفی

و اما در مورد رفتارهایی كه برخی زنان فكر می‌كنند مسئله‌ای عادی است و برای همسرشان هم نباید مهم باشد! ولی جگر همسرشان را آتش می‌زنند (سعی می‌كنم این رفتارها را بر اساس شدت آتش سوزی مرتب كنم)
1 - بسیاری از دختران كه قبل از ازدواج، در شوخی‌ها و یا مباحثات خانوادگی با پسرهای فامیل (پسر عمو ، پسر خاله و ... ) آزاد بوده‌اند و به نحوی این مسائل برایشان عادی شده است ، فكر می‌كنند بعد از ازدواج نیز این مسائل اهمیتی ندارد و برای شوهرشان هم طبیعی است. درحالی‌كه باید بدانند ، بسیاری از مشكلاتی كه در اوائل ازدواج پیش می‌آید و حتی در برخی موارد به متاركه می‌انجامد همین مسائلی است كه به نظرشان پیش‌پا افتاده و كم اهمیت جلوه می‌كند. این‌رفتارها تا مدت‌ها ذهن همسر شان را به خود مشغول می‌سازد ، در بسیاری از موارد همسر را دچار سوءظن و شك نسبت به رفتارها و برخوردهای همسر خود قبل از ازدواج و یا ارتباطات احتمالی بین آنان می‌نماید. اشتباه نكنید این مشكل مربوط به برخی مردان خاص نیست. بلكه خصوصیت ذاتی همه مردان، عنصری است به نام غیرت كه در تمام مردان وجود دارد منتهی شدت و ضعف آن متفاوت است. اما در ضعیف‌ترین حالات آن ، باز هم افكار و سوءظن‌های فوق در ذهن مردان نقش می‌بندد ولی شدت و ضعف همین غیرت است كه نوع برخورد (كم اهمیت بودن و یا جنایی بودن آن) را در مردان تعیین می‌كند. در بهترین حالت آن كه همان كم اهمیت بودن است، مرد را نیز در مقابل دختران و زنان فامیل و یا غیر فامیل سست می‌كند و به نوعی چنین رفتاری با دختران فامیل خود نیز عادی محسوب می‌شود كه این‌جا دیگر برای همان زن و دیدن رفتاری مشابه رفتار خود از سوی همسر خود قابل تحمل نیست و روح او را ( به جای جگرش ) آتش می‌زند. مردانی هم كه ناراحت می‌شوند ولی به احترام همسر و یا به‌خاطر علاقه به او دم برنمی‌آورند این مسائل را در خاطر خود یادداشت می‌كنند و این یادداشت‌ها است كه به تدریج از شدت علاقه‌ای كه روزهای اول نسبت به همسر خود داشته‌است می‌كاهد و به‌ناگاه در یك موقعیت خاص كاسه صبر لبریز شده و بند پاره می‌كند. پس سعی كنید بعد از ازدواج همه این رفتارهای به ظاهر بی اهمیت را به‌طور كامل ترك كنید و به اقوام نیز اجازه شوخی و یا حرف‌های بی‌جا و ... ندهید ( البته به نظر من برای رسیدن به ثبات رفتار ، باید قبل از ازدواج و در حقیقت در سنین جوانی (بالاخص بعد از 20 سالگی) این رفتارها ترك شود تا هنگام ازدواج نیازی به اشاره و تشر و ... نسبت به اقوام و در برابر همسر نباشد.

2 – به هیچ‌وجه از مردان دیگر در مقابل همسرتان تعریف نكنید. بندگان و مردان خوب در دور و بر شما زیادند ( البته خوباشون غیر از یه نفر!! تو افسانه‌ها پیدا می‌شن) ولی لزومی ندارد شما از آن‌ها برای همسرتان تعریف كنید و از خوبی‌های آن‌ها بگویید. استاد دانشگاهتون آدم خوبی است؟ هم‌دانشگاهی‌تون آدم بامحبتی است؟ همكارتون مرد خوبی است؟ ... خب خدا خیرشان بدهد. بهترین جبران این است كه برایشان دعا كنید. اگر خوبی‌ها و محبتشان به شما به منظور خاصی! است دعا كنید عاقبت به‌خیر شوند و اگر نیتشان واقعا خیر است باز هم دعا كنید عاقبت به‌خیر شوند. (یاد یك ماشین رنو افتادم كه توی اتوبان مدرس خراب شده بود و پنجاه تا ماشین برای كمك به او دور و برش پارك كرده بودند. وقتی دقت كردم دیدم راننده رنو یك خانم باشخصیته!!! منتهی از شانس بدشون پلوس ماشین بریده بود و كاری از دست كسی برنمی‌اومد بعد همون‌جا یاد خودم افتادم كه یك بعداز‌ظهر بهاری توی اتوبان قم تهران پنچر شده بودم و زاپاس ماشین هم پنچر بود و بعد از چهار ساعت یك خودروی سواری ، كه خدا واقعا عاقبت به‌خیرش كنه، ایستاد و حاضر شد زاپاس ماشینش رو بده تا بعد از پنچرگیری در تهران بهش برگردونم).
3 – وقتی همسرتان از مردی بد می‌گوید، حتی اگر قضاوتش نابجا است لزومی ندارد از آن‌شخص دفاع كنید. (فكر می‌كنم نیازی به تشریح این قسمت‌ها نباشه)
4 - اگر همسرتان از مردی آشنا (اقوام و غیره) تعریف كرد لزومی ندارد با صراحت و با اشتیاق حرف همسرتان را تایید كنید و برای تایید حرف‌هایش چند تا مثال دیگر از خوبی‌های آن فرد اضافه كنید. در این‌جا هم فقط از كلمه " خدا خیرش بدهد " استفاده كنید نه بیشتر.
5 – هرگز شوهرتان را با مردان دیگر مقایسه نكنید ( مگر در مواردی كه برتری با همسرتان باشد) . نه در برابر او و نه در ذهنتان. سعی كنید این را به خودتان نیز تلقین كنید كه همسرتان برای شما، با توجه به تمامی حقایق و كاستی‌های خودتان خیرالموجودین است تا به تدریج زندگی برای شما نیز شیرین شود. حسرت زندگی دیگران را به هیچ وجه نخورید و این را همیشه به خاطر بسپارید كه خوبی مطلق از آن خدا است و انتظار مطلق بودن از كسی داشتن حماقت. هر كسی عیوبی دارد كه ممكن است آن عیوب ، با تمام خوبی‌هایی كه شما به ظاهر در او می‌بینید ، برای شما عذاب‌آور باشد. در خوش‌بینانه ترین حالت اگر كسی واقعا بدون ایراد باشد شاید تحمل رفتارهای شما برایش مشكل باشد. پس به داشته‌های خود افتخار كنید ، آن‌ها را نعمت‌های و مصلحت‌های خداوندی برای خود بدانید و نسبت به آن‌ها شاكر باشید. اگر می‌توانستید سرنوشت و یا همسر خودتان را با آن‌چه ایده‌آلتان است تعویض كنید قطعا تا به‌حال چنین كرده بودید. پس به همین زندگی كه دارید دل ببندید و سعی كنید همین را زیباترین كنید. در غیر این‌صورت از آن بترسید كه نعمت‌هایی را كه دارید از دست بدهید.
6 - به هیچ‌وجه احساس مسئولیت و سرپرستی خانواده را از همسرتان سلب نكنید. بگذارید این حس برتری و عزت در خانواده برای او حفظ شود. اگر بیرون نیز شاغل هستید ایرادی ندارد. منتهی به هیچ‌وجه سعی نكنید به‌خاطر شاغل بودنتان و یا كسب درآمدتان افسار زندگی را به‌دست بگیرید. كه اگر چنین كردید بزرگ‌ترین ضربه زندگی را بر خودتان وارد كرده‌اید و از همسرتان فردی منفعل و بی‌مسئولیت ساخته‌اید. در حقیقت از این به بعد باید تمامی بار زندگی را بر دوش بكشید و به تدریج تمامی مخارج خانواده را بپردازید. به عبارتی مرد خود را بانوی خانه كرده‌اید كه این یكی از معضلاتی است كه بسیاری از خانم‌ها ، بالاخص آنان كه شاغلند و در تصمیم‌گیری‌های خانوادگی حرف اول را می‌زنند دچار آن هستند و با آن دست و پنجه نرم‌ می‌كنند. (اقوام و همسایه‌های دور و بر تون رو نگاه كنید ، كدام خانواده‌ای را می‌شناسید كه با وجودی‌كه زن همه كاره است مرد نیز مسئولیت پذیر باشد؟ )
7 - این تفکر که هرگز نباید مشکلی وجود داشته باشد را فراموش کنید، بدانید در موقع بروز مشکلات، همکاری و صمیمیت زن و مرد، مشکلات را حل و روابط را نزدیک‌تر می‌کند.
8 - خویشتن دوستی را کنار بگذارید و خودتان را فدای همسرتان کنید.
9 - حفظ عزت مرد، در گرو حفظ غرور و احترام اوست، نگذارید عزت و غرور شوهرتان حتی ترک کوچکی بردارد!
8 - مراقب باشید هیچ گاه ناتوانی‌ها و کاستی‌های خارج از کنترل مرد را به او گوشزد نکنید.
9 - هرگز به قصد آنکه همسرتان را برای انجام کاری سوق دهید، از او تعریف و تمجید نکنید.
10 - هرگز کاری نکنید که به نظر برسد می‌خواهید او را تحت کنترل و فرمان خود درآورید.
11 – به هیچ‌کس اجازه ندهید درباره رابطه شما با همسرتان تعیین تکلیف کند.
12 - تغییر اخلاق و روحیات همسرتان را رها کرده و بکوشید خودتان را تغییر دهید.
13 - تنها به فکر خودتان نباشید کمی هم به فکر طرف مقابل‌تان باشید که شاید با مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کند و این مشکلات فقط به دست شما حل می‌شوند...!
14 – هیچ وقت از آینده‌ای كه هنوز نیامده نترسید. بنا بر روایتی دو چیز است كه طول ( درازا ) و عرض (شادابی ) عمر انسان را كم می‌كند. یكی حسرت گذشته و دیگری ترس از آینده .
15 - نکات منفی اخلاقش را درنظر نگیرید.
16 – هرگز سعی نكنید كاری یا عملی و یا چیزی را در مقابل نیازهای همسرتان طلب كنید ( به عبارتی دیگر خودتان را در مقابل اشیاء و چیزهایی غیر از همسرتان معامله نكنید و سعی كنید با عرضه بی قید و شرط خودتان به همسر فقط خود را با خودش معامله كنید. در این صورت هیچ‌گاه در نظر همسرتان تبدیل به یك كالا نخواهید شد و همسرتان نیز در می‌یابد كه شما نیز فقط او را می‌خواهید نه لوازم و اشیاء و امكاناتی كه در اختیارتان می‌گذارد)
17 – تصور یك‌طرفه بودن در لذت‌های زندگی مشترك را دور بریزید كه یكی از بزرگ‌ترین عوامل سردی روابط بین زن و شوهر و مشكلاتی كه به تبع آن پیش می‌آید همین تصور غلط یك طرفه بودن لذت‌ها است و همین تصور باعث می‌شود زن خود را كالا محسوب كرده، از لذت‌های زندگی محروم شده و به تدریج شعله عشق را در روابط زناشویی خاموش كند.
18 – همیشه شدیدترین ضربه‌ها از سوی بهترین دوستان بر انسان وارد می‌شود. در مورد زندگی مشترك خودتان و اسرار و مشكلاتتان با هر كسی مشورت نكنید. یكی از معصومین می‌فرمایند در بیان اسرار زندگی خود به دوستانتان تا آن‌جا پیش بروید كه اگر این اسرار به گوش دشمنتان رسید نتواند به شما آسیبی وارد سازد. بیان مشكلاتتان نزد افراد دیگر نه تنها مشكلات شما را حل نمی‌كند بلكه در بسیاری از مواقع به خاطر دل‌سوزی‌های بی‌جای دوستان و تاییدهای نابجا از رفتار شما ، مانع بررسی واقع بینانه رفتار و كردارتان شده و به نوعی همیشه حق را به جانب شما داده و بر مشكلاتتان می‌افزاید.




البته نبایدها در زندگی مشترك بسیار بیشتر از این‌ها است . منتهی فكر كنم مهم‌ترین‌هاشون رو نوشته باشم. الان هم نباید زیاد پشت این دستگاه بنشینید. پس تا پست بعدی و ادامه این مطلب در پناه خدا


پی‌نوشت:

1 - در مورد اين دو عكس، اين‌ها مرغ عشق‌هاي واقعي هستند و اون‌هايي كه تو ايران به اسم مرغ عشق خريد و فروش مي‌شوند در حقيقت طوطي استراليايي هستند.

2 - عكس بالا تاشكندي و عكس پايين تهراني هستند ( متاسفانه به‌دليل ممنوعيت ورود پرندگان از آسياي ميانه موفق به انتقال تاشكندي‌ها به تهران نشدم )

مطالب مرتبط:

چه شكوهی دارد اين عشق

سفارش هميشگی يادتون نره

برچسب‌ها: