بنی آدم

دی ۰۱، ۱۳۸۴

فلسفه رابطه - انتخاب همسر

هوالمعشوق
سلام

این روزها خیلی درگیر كارهام بودم و در نتیجه نتونستم به بسیاری از شما و دوستان سر بزنم كه به این واسطه از همتون عذر می‌خواهم. یكی دو روزی سرم خلوت شد گفتم ادامه مطلب رو بنویسم.



و اما ادامه مطلب:

سوال این است كه برای شناخت بیشتر به چه مسائلی باید پرداخته شود؟ بسیاری از دختران و پسران هنگام مصاحبت قبل از ازدواج نمی‌دانند كه برای شناخت و تفاهم چه باید بكنند. بسیاری از همان ابتدا وارد جزئیات غیر ضروری می‌شوند و یا خاطرات خود را تعریف می‌كنند. در حالی كه مهمترین مقطع یك ازدواج موفق ، مرحله شناخت از یك‌دیگر قبل از ازدواج است. و این مرحله برای آن نیست كه دو نفر صرفا با هم ارتباط داشته باشند. بلكه برای آن است كه با صحبت و گفتگو و كنترل رفتاری محترمانه یك‌دیگر ، بتوانند شناخت بیشتری نسبت به فرد مورد نظر خود پیدا كنند و به مرحله‌ای برسند كه بتوانند تشخیص دهند آیا قادر به زندگی با آن فرد هستند یا نه. یكی از نكات بسیار مهم این مرحله كه متاسفانه در بسیاری از موارد نادیده گرفته می‌شود این است كه طرفین باید از ایجاد روابط صمیمانه با یك‌دیگر تا قبل از عقد شرعی و رسمی پرهیز كنند. چرا كه ایجاد روابط صمیمانه و ابراز علاقمندی هر كدام از طرفین به دیگری ، موجب بسته شدن مسیر شناخت او از طرف مقابل شده و دخیل شدن احساسات و عواطف موجب می‌شود كه انسان نتواند به شناخت كافی نسبت به فرد مورد نظر خود برسد و هر آن‌چه را كه از طرف مقابل می‌بیند برایش توجیه مثبت می‌سازد. از این رو، این مرحله هر قدر هم طولانی شود نه تنها تاثیری در شناخت وی نسبت به طرف مقابل ندارد بلكه وی را شیفته‌تر و وابسته‌تر می‌نماید. این نكته را به خاطر بسپارید كه مرحله مصاحبت قبل از ازدواج ، فرصتی برای مطالعه رفتار و كردار و گفتار فرد مورد نظر و تطبیق آن‌ها با معیارهای ازدواج خود است نه برای ایجاد یك ارتباط صمیمانه بین دو جنس مخالف.

خب بهتر است قبل از ورود به جلسه خواستگاری و مراحل شناخت قبل از ازدواج ، نگاهی به معیارهای ازدواج و نكاتی كه باید در نظر داشته باشیم بیاندازیم. البته این معیارها مطلق نیستند و ممكن است مواردی پیدا شوند كه در آن‌ها این معیارها صدق نكند ولی آن‌چه كه مهم است این است كه عمومیت دارد و قطعا رعایت این نكات در زندگی آینده و موفقیت‌های ازدواج تاثیر بسزایی دارد.

معیارهای انتخاب همسر : (1)
معیارها و ملاک هایی که در انتخاب همسر باید در نظر گرفته شود دو نوع است:
الف – آنهایی که رکن و اساس اند و برای یک زندگی سعادتمندانه حتماً لازم اند.
ب – آنهایی که شرط کمال هستند و برای بهتر و کاملتر شدن زندگی لازم اند و بیشتر به سلیقه افراد و موقعیت آنها بستگی دارند.

مذهب:
یکی از معیارهایی که باید حتماً در ازدواج در نظر گرفته شود، عامل مذهب و نگرش فرد مقابل نسبت به مذهب است. طبیعی است فردی که به اصول و ارزش‌های مذهبی معتقد است با شخصی كه نسبت به مذهب بی اعتماد یا بی تفاوت باشد، زندگی خوبی نخواهد داشت. انسان متدین، همسری متدین می خواهد، اگر یکی متدین و دیگری بی دین و بی قید باشد، خوشبخت نخواهند شد. بنابراین از این لحاظ باید فردی را انتخاب کنید که همانند شما فکر کند.

تناسب خانوادگی:
یکی دیگر از مسائل تناسب خانوادگی است. بر خلاف تصور بسیاری از افراد ، ازدواج با یک فرد مساوی است با پیوند با یک خانواده، فامیل و یک نسل. خانواده دختر و پسر باید با یکدیگر سنخیت و تناسب داشته باشند. در انتخاب همسر معقول نیست شما بگویید «من می خواهم با این فرد زندگی کنم و کاری با خانواده اش ندارم» چرا که این فرد جزیی از همان خانواده و فامیل و شاخه ای از همان درخت است. این شاخه، از ریشه همان درخت تغذیه کرده؛ مسلم است که بسیاری از صفات اخلاقی، روحی، عقلی و جسمی آن خانواده و فامیل از راه وراثت و تربیت و محیط به این فرد منتقل شده است، این فرد در دامن همان خانواده بزرگ شده است. باید موقع ازدواج ارزش های درون خانواده فرد را بررسی کنید و با ارزش های درون خانواده خودتان مقایسه نمایید. اگر این ارزش‌ها با یک‌دیگر تناسب داشته باشند، زندگی آرامی خواهید داشت. در مقایسه ارزش‌ها دقت داشته باشید. برای مثال اگر در خانواده شما تحصیل یک ارزش است، در خانواده فرد مقابل نیز تحصیل یک ارزش باشد، اگر در خانواده شما حجاب یک ارزش است، در خانواده طرف مقابل حجاب ضد ارزش نباشد.
آنچه در تناسب اجتماعی باید در نظر داشت، ارتباطات و رفت و آمدهای خانوادگی است. این که خانواده با چه افرادی رفت و آمد می کنند و دارای چه جایگاهی هستند، آیا شهرت اجتماعی دارند یا خیر، مهم است. همه اینها در جایی جمع می شود که به آن تناسب اجتماعی می گوییم. در حقیقت مردم دوست دارند با افرادی رفت و آمد کنند که از جایگاه اجتماعی خوبی برخوردار باشند. دو خانواده باید از این حیث با یکدیگر تناسب داشته باشند. مسئله دوم تناسب رفتار اجتماعی دختر و پسر است. مثلاً اگر یک دختر لوس و جلف با مرد متین و موقری ازدواج کند، تحمل رفتار اجتماعی زن برای مرد مشکل است.
بنابراین از مسائل مهم انتخاب همسر در نظر گرفتن تناسب اجتماعی دو خانواده است و چقدر خوب است که پسر و دختر در یک ردیف اجتماعی با هم ازدواج کنند.

مسائل مالی و اقتصادی:
یکی دیگر از مواردی که باید در ازدواج در نظر گرفت مسائل مالی و اقتصادی است. هر چقدر دو خانواده از لحاظ مالی در یک سطح باشند ازدواج، ازدواج خوبی است. صلاح نیست دختر و پسر و خانواده‌هایشان از لحاظ مالی و ثروت تفاوت زیادی با هم داشته باشند. ازدواج دو طبقه متضاد اجتماعی همیشه مشکلاتی به همراه خواهد داشت. شما نمی‌توانید با فردی زندگی کنید که از نظر اقتصادی در ردیف شما نیست، هرگز این کار را نکنید. برای مثال کسی که از نظر اقتصادی در یک طبقه بالای اجتماعی است در ناز و نعمت بزرگ شده، همه چیز برایش مهیا بوده، هیچوقت مشکلات و تنگنای مالی نداشته است، حالا با فردی از خانواده بسیار پایین از نظر اقتصادی ازدواج می کند که سبک زندگیش با این فرد متفاوت بوده است. فرهنگ خانوادگیش متفاوت، نیازهایش متفاوت. فرضاً قرار می شود این دو با یکدیگر به مهمانی بروند، شخص اول هر لباسی می پوشد خجالت می کشد، احساس می کند نازیباست ، مورد تأییدش نیست، در عوض همسرش زمانی که به خانه آنها می رود احساس کدخدایی می کند. خانه سطحش پایین است. این احساسات در وی ایجاد تعارض می کند. عصبانی می شوند، با هم دعوا می کنند، دعوا بر سر یک قضیه بسیار ساده زندگی است ولی ریشه اش در عدم همخوانی و تناسب طبقه اقتصادی است، اکثر دعواهای چنین زن و شوهرهایی بعد از میهمانی ها شروع می شود.

تناسب تحصیلی :

یکی دیگر از معیارهایی که باید در ازدواج در نظر گرفته شود، تناسب تحصیلی است. بسیار خوب است که زن و شوهر از نظر معلومات و تحصیلات علمی، خیلی با هم فاصله نداشته باشند و در ردیف یکدیگر باشند تا تفاهم بیشتر در زندگی شان به وجود آید. مهم است که زن و شوهر سطح دانششان به هم نزدیک باشد، زنی که تحصیل کرده و دانشگاهی است نمی‌تواند همسر یک مرد بی سواد یا کم سواد باشد. اگر هم توانست مدت کوتاهی می‌تواند ولی در درازمدت خیر. متقابلاً مردی که دارای تحصیلات عالی است نمی تواند با زنی که دارای تحصیلات پایینی است ازدواج کند. حتی بهتر است مردان یا زنان پزشک با هم ردیفان خود ازدواج بکنند. یکی از چیزهایی که باید در ازدواج رعایت شود فاکتورهای حرفه‌ای است. بنابراین سطح تحصیلات و سطح حرفه در زندگی زناشویی بسیار مهم است.

سطح فكر:
حالا که به مسئله تحصیل اشاره کردیم خوب است که به مسئله تفکر نیز اشاره کنیم. متأسفانه مردان ما بسیار مقیدند که همسر زیبا داشته باشند، در صورتی که زیبایی در آمار جهانی بهداشت فقط 25 نمره دارد در حالی که به تفکر 300 نمره داده اند. در مورد عروس خانم همیشه می پرسند آیا زیبا هست یا نیست. زیبایی دوره محدودی دارد ، ولی ما نمی توانیم تفکر و تعلیم و تربیت را انکار کنیم. بعضی از مردم ما در ازدواج جایی برای تفکر باز نگذاشته اند.
اولین چیزی که در تفکر جلوه گر می شود، عامل هوش است. زندگی با یک آدم کم هوش بسیار مشکل است. ممکن است بپرسید چگونه می شود هوش یک نفر را قبل از ازدواج تشخیص داد؟ پاسخ بسیار آسان است. افرادی که درجه هوشی خیلی پائین دارند کاملاً در رفتار و کردارشان مشخص است، پختگی لازم را ندارند، قدرت تشخیصشان ضعیف است. عامل دیگر تشخیص هوش، تفکر انتزاعی است. انتزاع کردن یعنی بیرون کشیدن، و تفکر انتزاعی یعنی توانایی استنباط و درک مفاهیم از موقعیت‌های کلی. این نوع تفکر ابعادش بسیار گسترده است، افرادی که تفکر انتزاعی دارند خیلی زود شما را می‌فهمند. لازم نیست که دائم برایشان تکرار کنید. بعد دیگرش، تفکر حل مسئله‌ای است، تفکری که در آن انسان می تواند مسائل خودش را حل کند. کسانی که این نوع تفکر را ندارند دائم دور خودشان می چرخند، گیجند، دائم می پرسند چه گفتی، یعنی چه، منظورت چه بود…. کسی که این نوع تفکر را ندارد به همسری برنگزینید. گاهی اوقات افراد از روی ترحم با فردی ازدواج می کنند که از نظر هوشی در سطح پایینی است، می خواهند ایثار کنند ولی سخت در اشتباهند. زندگی با افراد کم هوش بسیار مشکل است. کسی که تفکر و هوش خوبی دارد کیفیت فراوان در مدیریت دارد. یکی از ارکان اصلی مدیریت ، تفکر خوب است.

گذشته:
یکی دیگر از معیارهایی که باید در ازدواج در نظر گرفت گذشته افراد است. یعنی، باید تشابهاتی بین گذشته شما با گذشته فردی که می خواهید با وی ازدواج کنید باشد. اگر این تشابهات بود، آن وقت شما به درک متقابل خواهید رسید. بسیاری از مردم می گویند همسرم مرا درک نمی کند. درک چه موقع صورت می گیرد، زمانی که ما سرنوشت مشابهی داریم، شما کسی را درک می‌کنید که در زندگی‌تان باشد، یک غریبه را نمی‌شود درک کرد. اگر گذشته فردی که می خواهید با وی ازدواج کنید خیلی شیک بوده، اصلاً بالاتر از گل به او نگفته اند، و گذشته شما همه اش درد و رنج و زحمت بوده، و دائم خون دل خورده‌اید؛ رهایش کنید این فرد مناسب زندگی شما نیست. گذشته بسیار مهم است. این فرد نمی‌تواند شما را درک کند. نمی‌تواند بفهمد موقعیت فعلی را به چه قیمتی به دست آورده‌اید، برایش اهمیتی ندارد. تمام آنچه با زحمت به دست آورده‌اید را جزء بدیهیات و ملزومات زندگی می‌داند، حتی گاهی اوقات اصرار می‌کند موقعیت فعلی را نیز از دست بدهید در حالی که موقعیت فعلی حاصل یک عمر تلاش شماست. در ازدواج به سراغ فردی بروید که گذشته‌ای مشابه شما داشته باشد و شما را درک کند.
یکی از مسائلی که در گذشته ماست، عشق و عاطفه در زندگی است. بعضی‌ها در گذشته ، بسیار دوست داشته شده‌اند، مثل این که هیچ‌کس به اندازه اینها مهم نبوده است، مانند عروسک در دست این و آن مورد نوازش و محبت قرار گرفته‌اند. عده‌ای دیگر اصلاً مورد توجه نبوده‌اند و کسی به اینها اهمیتی نداده است مثل این که اصلاً شناسنامه‌ای ندارند . حالا اگر این دو نفر با هم ازدواج کنند، نمی‌دانند چه اتفاقی می‌افتد . گاهی می‌گویند این شخصیت خلاء عاطفی مرا پر خواهد کرد. در صورتی که چنین نیست. کسی که هیچ‌وقت مورد محبت قرار نگرفته، تشنه محبت است، هرچه محبت کنید سیراب نمی‌شود. همیشه می‌پرسد مرا دوست داری، می گویید بله، باز می‌پرسد، قسم می‌خورید، ولی باور نمی‌کند. برعکس، شخصی که برایش همه چیز مهیا بوده سیراب است هیچ چیز چشمش را نمی‌گیرد، به زحمت هدیه‌ای را برایش فراهم می‌کنید اما جلب توجهش را نمی‌کند. گاهی اصلاً شما را تحویل نمی‌گیرد، آنها آدم های سردی‌اند، هر کاری کنید فایده‌ای ندارد، در مقابل آنها وضعیت شما مثل فردی است که می گوید نمی دانم چرا دستم نمک ندارد. می گوییم دست شما نمک دارد اما این شخص سیراب است. پس بهترین حالت، تعادل است. باید دنبال کسی بگردید که گذشته معتدل داشته است گذشته ما سرنوشت ما را تعیین می‌کند. خب حالا چطور می‌توانید به این مسئله پی ببرید؟ کافی است از او سؤال کنید شما را چقدر دوست داشته اند. اگر گفت «تا حالا هیچ‌کس را به اندازه من دوست نداشته‌اند و از ابتدای امر هر چه خواسته‌ام برایم فراهم بوده است.» قدری دست نگه دارید. یا مثلاً چنانچه مادر دختر خانم می گوید «اگر قسمت شد و داماد ما شدید این را بدانید که ما تا حالا بالاتر از گل به این دختر نگفته‌ایم.» قدری تامل كنید. ممكن است این دختر خیلی به درد شما نخورد. پدر و مادرها در محبت کردن به بچه ها، باید حد تعادل را رعایت کنند.

رديف فرزندان:
از ديدگاه دكتر مجد یکی از مسائل بسیار مهم که باید در ازدواج مورد توجه قرار گیرد ردیف فرزندان خانه است. فرزند چندم خانواده باشد خوب است و یا چرا خوب نیست. به اعتقاد ایشان بچه های ردیف اول غالباً دارای وضعیتی هستند که عمدتاً معاون اند، دختر معاون مادر، پسر معاون پدر، بچه های ارشد خانواده غالباً مسئولیت های زیادی را قبول می کنند و مثلاً از دیگر فرزندان مراقبت می کنند، تکالیف اقتصادی و خرید به آنها واگذار می شود بسیاری از کارهای خانه را انجام می دهند. بچه های اول سنگ های زیرین آسیاب هستند. علاوه بر کارهای منزل و خرید و مواظبت از بچه های دیگر باید به عنوان قاضی، مجادلات بین پدر و مادر را نیز حل کنند. بچه های اول عمدتاً زندگی سختی دارند. این زندگی سخت ، مزایا و معایبی دارد. از این جهت خوب است؛ افرادی که زندگی سختی تجربه کرده اند مسئولیت پذیرند، اتفاقاتی را تجربه می کنند که سبب می شود برای زندگی بعدی پخته شوند، غالباً نظرشان شرط است. اینها رأی شان نافذ است اگر پدر و مادر بخواهند با کسی مشورت کنند معمولاً با فرزندان ارشد است. روی دیگر فرزندان نفوذ دارند، اصلاً گاهی به جای پدر و مادر مهار زندگی را اینها به دست می گیرند. از بعضی جهات هم خوب نیست. اینها معمولاً مظلوم واقع می شوند، حقشان خورده می شود. همیشه زمانی که دو بچه با یکدیگر دعوا می کنند به بچه بزرگتر می گویند تو بزرگتری تو ببخش، و غافل از این که اینها هر دو کودک اند و هر دو احساسات کودکانه دارند.
بچه های آخری چه وضعیتی دارند؟ بچه آخر معمولاًً هیچ مسئولیتی ندارد. ریلکس است خیلی راحت است. بعد از او دیگر بچه ای به دنیا نیامده و تاج پادشاهی همچنان بر سرش باقی مانده است. اگر در خانه مشکلاتی به وجود بیاید این قدر افراد هستند که مشکلات را حل بکنند بنابراین کاری به این فرد ندارند. به اینها سرویس زیاد داده شده و خیلی به آنها خوش گذشته است به کسی هم که زیاد خوش بگذرد ... تمام افرادی که به این ترتیب بزرگ می شوند تحمل اتفاقات عادی زندگی را ندارند. هیچ استرسی را نمی توانند تحمل بکنند.
حالا اگر بچه اول خانواده ( پسر) با دختری ازدواج کند که فرزند آخر خانواده است چه اتفاقی می افتد؟ بیچاره پسر، عمری حقش ضایع شده بود و در خانه بچه داری کرده بود حالا هم بایستی از خانمش به عنوان یک بچه نگهداری کند! این دختر خانم هم به کوچکترین مطلبی قهر می کند. اینها همان افرادی هستند که دو ماه بعد از ازدواج چمدانهایشان را بسته اند و راهی خانه پدرشان می شوند.
اگر دختر فرزند اول باشد و پسر فرزند آخر، چه خواهد شد؟ خانم ها معمولاً تحملشان خیلی زیاد است معمولاً دندان روی جگر می گذارند، گاهی نقش مادر را برای همسر بازی می کنند و بعضی مردها نیز از این حالت استقبال می کنند. بچه های اول عادت کرده اند بگویند خب حالا مهم نیست و بعد می بینند که به دردهای روان تنی دچار شده اند.

اما آن‌چه كه مسلم است اين است كه تربیت خانوادگی بر شخصیت و نحوه رشد افراد اثر می‌گذارد. به نظر می‌رسد آنچه بیشتر از ردیف و جایگاه فرزندان خانه اهمیت دارد نحوه تربیت آنهاست. اگر در خانواده راه و رسم زندگی مشترک به افراد آموخته شود و آنها را برای پذیرش یک سری از مسائل و واقعیات زندگی آماده نمایند آخر یا اول بودن آنها چندان اهمیتی ندارد. نکته دیگر این که همیشه برای فرزندان آخر همه چیز مهیا نبوده است. گاهی فرزندان آخر بیشتر از دیگر فرزندان دچار استرس می شوند برای این که پدر و مادر در جوانی بیمار نبوده اند و حالا بیمار شده اند و این در حالی است که دیگر فرزندان خانواده ازدواج کرده اند و مسئولیت پدر و مادر بیمار بر عهده فرزند آخر است. گاهی نیز فرزند آخر خانواده نقش مربی مهد كودك را بازی می کند و خواهران و برادران جهت نگهداری فرزندانشان از بچه آخر کمک می گیرند. از همه اینها گذشته اگر در یک خانواده دو فرزند بیشتر وجود نداشت، یکی اولی بود و دیگری آخری، تکلیف چیست؟ در اینجاست که می گوییم نوع تربیت، نحوه برخورد و گذشته افراد مهمتر از جایگاه آنها در خانواده است.

تناسب سنی:
در انتخاب همسر توجه به همتایی و تناسب در سن نیز لازم است. تفاوت سن بلوغ جنسی در دختر و پسر، یک امر طبیعی است، پسر حدود چهار سال دیرتر از دختر به بلوغ جنسی می رسد. پس خوب است که تفاوت سن آنها در امر ازدواج نیز حداقل به همین مقدار باشد ( پسر بزرگتر باشد) بهتر است چنین باشد ولی الزامی نیست. اگر در بقیه موارد گفته شده یعنی زمینه‌های اقتصادی، خانوادگی، اجتماعی، عاطفی، تناسب وجود داشته باشد ولی تناسب سنی وجود نداشته باشد مثلاً زن و شوهر هم سن باشند و یا حتی زن یک سال نیز بزرگتر باشد به شرط این که مرد وقوف و آگاهی کامل به این موضوع داشته باشد مشکل خاصی ایجاد نمی‌شود. اما ازدواج هایی که اختلاف سنی زیاد وجود دارد مثلاً یک نفر بیست سال از دیگری بزرگتر است اصلاً صلاح نیست.

اخلاق نیک:
یکی از ویژگی های اساسی و لازم برای زندگی شاد، اخلاق نیک است. منظور از اخلاق نیک تنها خنده رویی وخوش خلقی اصطلاحی نیست، زیرا خندیدن و ... در بعضی مواقع، نه تنها مطابق اخلاق نیست بلکه ضداخلاق نیز هست. منظور از اخلاق نیک ، داشتن صفات و خلق و خوهای پسندیده از نظر عقل و شرع است.

سلامت جسمانی و روانی:
سلامت جسمانی و روانی در موفقیت و سعادت زندگی مشترک، نقش مهمی بر عهده دارد. بعضی از بیماری‌های جسمانی و روانی اهمیت چندانی ندارند و مانع زندگی نیستند و لطمه ای به آن وارد نمی‌کنند و با معالجه و مراقبت، درمان می شوند. آنچه باید در زمینه انتخاب همسر مورد توجه قرار گیرد بیماری‌ها و نقص‌ها و معلولیت‌های جسمی و روحی عمیق و غیرقابل درمان است که در طول عمر همراه انسان است و تحملش برای همسر سخت است. توجه نکردن به این امر و برخورد «احساساتی و غیرمنطقی» با آن ممکن است لطمه‌های سنگینی به زندگی بزند.

همتایی و هماهنگی فرهنگی و فکری:
تفاهم و توافق فکری و فرهنگی میان دو همسر در زندگی مشترک، نقش اساسی دارد. برای ایجاد یک زندگی پربار و سعادتمند، باید معماران این کانون بتوانند یکدیگر را درک کنند و مکنونات و محتویات درونی خود را به هم تفهیم کنند و در بسیاری از مسائل، تصمیم مشترک و یکسان بگیرند و بر مبنای آن عمل کنند و در نشیب و فرازهای زندگی، یاور هم باشند و فرزندانشان را براساس یک طرح هماهنگ تربیت کنند.
چنانچه امام صادق (ع) می فرمایند:
«العارفة لا توضع الا عند العارف».
زن عارفه ( فهمیده فرزانه ) باید در کنار مرد عارف ( اهل معرفت ) قرار گیرد نه غیر آن.

تناسب سیاسی:
دختر و پسر باید از لحاظ گرایش نسبت به مسائل سیاسی شبیه به هم باشند. اگر یک نفر علاقه شدیدی به مسائل سیاسی و شرکت در آن دارد و برای دیگری سیاست هیچ جایی در زندگیش ندارد، در زندگی مشترک دچار مشکلاتی خواهند شد و آرامش لازم را از دست می دهند.

تناسب شخصیتی:
دختر و پسری که می خواهند با یکدیگر ازدواج کنند، بهتر است تناسب شخصیتی داشته باشند و از نظر صفات شخصیتی با یکدیگر همسان باشند.

البته يك نكته خيلی مهم اين است كه با وجود تمام معيارهای بالا نبايستی در امر ازدواج زياد سخت گيری كرد و به همان اندازه ای كه خودمان خوب هستيم بايستی انتظار خوبی و بی نقصی از طرف مقابل داشته باشيم. تمامی اين موارد همگی در طی دو تا چهار جلسه قابل بررسی هستند و نيازی به يك دوره طولانی نيست و هر چه سريعتر بتوانيد به نتيجه برسيد اثرات روحی و روانی كمتري نصيبتان خواهد شد و بهتر می توانيد نسبت به زندگی مشترك با او تصميم بگيريد.

ادامه دارد
----------------

(1) - منابع مورد استفاده:
- مقدمه ای بر روان شناسی ازدواج - تألیف زهره رئیسی
- خانواده در اسلام - تالیف حسین مظاهری
- مشاوره ازدواج - تألیف علی اسلامی بجنوردی نسب

________________

خب انشاالله سه شنبه عازم بیت‌الله الحرام خواهیم بود. از تمامی دوستان و عزیزان طلب حلالیت می‌كنم.
التماس دعا

نظرات رسيده: 28

  • دی ۰۳, ۱۳۸۴ ۱۲:۰۹ قبل‌ازظهر

    نظر Anonymous ناشناس :

    سلام و عرض ادب و احترام خدمت شما برادر گرامي . ظاهرا اين سعادت نصيب من شده كه نفر اول باشم

     
  • دی ۰۳, ۱۳۸۴ ۱۲:۲۲ قبل‌ازظهر

    نظر Anonymous ناشناس :

    نمي خوام در مورد مطالب پستتون صحبتي بكنم. چون جائي براي صحبت نيست و همه آنچه كه فرموديد مصداق همين فرمايش مولاست كه زن و مرد بايد كفو هم باشند- اما در مورد خبر خوش زائر بيت الله الحرام شدنتون بايد بگم خوشا به سعادتتون . شما رو به خدا اونجا فراموشم نكنيد- از صاحب كعبه بخواهيد خواهرتون رئو هم تا حسرت به دل نمرده بطلبه - يا حق

     
  • دی ۰۳, ۱۳۸۴ ۱۲:۵۷ قبل‌ازظهر

    نظر Anonymous ناشناس :

    به نام خدا...سلام...من هم ترجیحا فعلا در مورد پستتون حرفی نمیزنم(دروغ چرا هنوز نخوندم!!)...اما خواستم فقط بگم التماس دعا...ان هم خیلی زیاد...می دانم که لطفتان خیلی بیشتر از اینه که کسی را فراموش کنید...ولی خب...ما فقط یادآوری می کنیم...خوش به سعادتتان...

     
  • دی ۰۳, ۱۳۸۴ ۱۱:۲۴ قبل‌ازظهر

    نظر Anonymous ناشناس :

    سلام برادر بزرگوارم...امیدوارم حالتون خوب باشه...مثل همیشه مطلب کامل وجامع وراهگشایی بود...ازتون بی نهایت سپاسگزارم....
    درضمن خیلی ازتون التماس دعا دارم ...میدونم که خودتون قدر این سفر معنوی رو میدونین ولی از خدا بخواین که قسمت من حقیر وخانواده ام هم بشه....خواهشاًاین خواهر کوچیکتون رو فراموش نکنین....درپناه خدا،شادباشین وامیدوار.

     
  • دی ۰۴, ۱۳۸۴ ۱۲:۰۱ قبل‌ازظهر

    نظر Anonymous ناشناس :

    سلام.خيلي مخلصيم بابا ناجور گير دادي روي اين موضوع با اين حرفها حساب ملتي را رسيدي.
    راستي ماخيلي گير كرديم حتما ما را دعا كن و چند مورد ديگه هم هست كه بي نام دعا براشون كن چون من اسمشون را نميدونم؟
    ولي مواظب باش با اين مطالب تروروت نكنن.
    آدم ها جنبه ندارن(هه هه هه هه)
    خب بگذريم خيلي حال كردم.
    ولي بلز مواظب خودت باش.
    فكر كنم اين آخرين........../
    ياعلي

     
  • دی ۰۴, ۱۳۸۴ ۳:۱۵ بعدازظهر

    نظر Anonymous ناشناس :

    سلام ... خيلي جالب و كامل بود ... از جمع‌آؤري و نقل مطالب خوشم اومد ... اميد كه به درد مجردها بخوره ... التماس دعا دارم شديد

     
  • دی ۰۵, ۱۳۸۴ ۳:۱۴ بعدازظهر

    نظر Anonymous ناشناس :

    سلام .خوش به حالتون . می دونم که می دونيد ولی بازم ميگن آقا رسول الله خيلی مهربونن خيلی . سلام منم بگين دلم خيلی براشون تنگ شده . منو که نزاشتن بقيع رو ببينم شما رفتين برای هممون دعا کنين .اللّهم عجّل لوليک الفرج .اللّهم صلّ علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم .اللّهم الرزقنی حج بيتک الحرام فی عامی هذا و فی کل عام ياعلي ×يازهرا

     
  • دی ۰۵, ۱۳۸۴ ۳:۲۸ بعدازظهر

    نظر Anonymous ناشناس :

    واي از طواف واي از اون جمال و جلالش واي از اون ترسو گريش
    واي از عرفاتو جبل الرحمة اش واي از دعاي عزفه واي از عشق حسين واي از
    آقا... يا مهدي

    خوش به سعادتون انشالله همه ي بچه هايي كه اينجا اومدن و نيومد براتون دعا مي كنيم كه اوني بشه كه خدا دوست داره
    ياعلي × يا زهرا

     
  • دی ۰۷, ۱۳۸۴ ۱۱:۲۷ قبل‌ازظهر

    نظر Anonymous ناشناس :

    سلام اول از همه امیدوارم که سفر حج سفر خوب و پر باری برای شما باشد. و این توفیق است که در ایام چهل سالگی زائر کوی دوست می گردید... امیدوارم که در حج کعبه و کعبه ی دل موفق باشید.
    ممنون از نوشته های پر بارتان و خیلی ناراحتم که دیر خدمت رسیدم اما خوب عوضش خیلی استفاده کردم و نکاتی ضروری به نظرم می رسد که خدمتتان عرض می کنم:
    اول از همه یکی از شرایط ضروری را شما نقل نکرده اید که برای ازدواج لازم است و آن مسئله ی تناسب چهره ای است. چرا که دو نفر یک عمر به صورت هم می خواهند نگاه کنند و اگر در انتخاب ظاهر دچار اشتباه گردند یک عمر پشیمان خواهند بود و این تناسب هم لازم و ضروری است که متاسفانه بعضی از افراد مذهبی کمتر مورد توجه قرار می دهند.
    دوم مسئله ی تشابه مالی و تحصیلی به نظر من از شرایط کمال ازدواج است ولی با تناسب آن موافقم .
    سوم این که از مطالب ردیف فرزندان خیلی استفاده کردم و جدید بود. ممنون.
    چهارم هم این که در مورد شناخت قبل ازدواج اکثر افراد مذهبی دچار مشکل هستند و این اولین بار است که این گونه با جنس مخالف در ارتباطند و ممکن است مشکل ساز گردد و فکر می کنم اگر در مورد این رابطه هم کمی توضیح دهید بهتر است و راههای یک رابطه ی صحیح را مطرح نمایید. ببخشید که خیلی طولانی شد.
    التماس دعا

     
  • دی ۰۸, ۱۳۸۴ ۱۱:۱۴ بعدازظهر

    نظر Anonymous ناشناس :

    سلام و عرض ادب و احترام خدمت برادر بزرگوارم. راستش ميدونستم نيستيد و در سفر مكه هستيد ولي گفتم خدمت برسم تا بدونيد حتي وقتي نيستيد خواهرتون فراموشتون نمي كنه.اميدوارم شما هم در مكه و مدينه ، در صفا و مروه - در غرا حرا- ، در منا ، در قبرستان بقيع ، در خانه زهراي مرضيه (ص) و در كواف خانه معبود فراموشم نكنيد

     
  • دی ۱۰, ۱۳۸۴ ۹:۳۴ قبل‌ازظهر

    نظر Anonymous ناشناس :

    مطلب شما را خواندم
    بسيار جالب بود
    اميدوارم به سلامتي بروي و برگردي
    يادي از ما هم كن
    دو ركعت نماز هم از جانب ما بخوان
    دوستان سلام مي رساند
    ارادتمند ـ حسن فطرس

     
  • دی ۱۷, ۱۳۸۴ ۱:۵۰ قبل‌ازظهر

    نظر Anonymous ناشناس :

    salam bardare khoobam. shoma fekr mikonin moghei ke eshgh ya chizi ke esmesho eshgh mizaran adamo koor kard chejoori mishe be meyar fekr kard?kash dar morede inam benevisin ke chetor mishe adam mohkam bemoone ?

     
  • دی ۱۷, ۱۳۸۴ ۱:۵۱ قبل‌ازظهر

    نظر Anonymous ناشناس :

    hajetoon ghabool bashe omidvaram ma ro ham yadetoon nare.

     
  • دی ۲۳, ۱۳۸۴ ۹:۰۳ بعدازظهر

    نظر Anonymous ناشناس :

    به نام خدا...سلام..حجکم مقبول و سعیکم مشکور...می بینید ...شما رفتید که دعا کنید و حالا...حتما دعای شما برآورده شده که..حتما ...در هر حال..انشاالله سلامت برگردید...آمدید حتما وبم را بخوانید...

     
  • دی ۲۴, ۱۳۸۴ ۱۱:۰۳ قبل‌ازظهر

    نظر Blogger بنی‌آدم :

    سلام بر همه دوستان و عزيزان - آمدم بكَويم كه به ياد تك تك شما عزيزان هستم - من هنوز در جوار خانه خدا هستم و برايتان آرزوي توفيق و سلامتي و سعادت دارم - التماس دعا

     
  • دی ۲۵, ۱۳۸۴ ۱۱:۵۷ بعدازظهر

    نظر Anonymous ناشناس :

    سلام برادر بزرگوارم...انشالله که با دستی پر ازاین سفر عظیم برگشته باشین وما روهم از دعا فراموش نکرده باشین...حجتان مقبول...انشالله که بازم قسمت شما وهمه ی آرزومندان بشه...پیشاپیش عید سعید غدیر رو بهتون تبریک میگم...درپناه خدا،شادباشین وامیدوار...التماس دعا.

     
  • دی ۲۶, ۱۳۸۴ ۷:۲۴ بعدازظهر

    نظر Anonymous ناشناس :

    حج قبول... ميلتون رو چك كنيد

     
  • دی ۲۷, ۱۳۸۴ ۱۰:۵۹ قبل‌ازظهر

    نظر Anonymous ناشناس :

    بوي ياس
    سلام
    خواستم تون اين مدت كه نيستيد يادي ازدوست كنم ونيومده بهتون بگم انشاءالله حجتون قبول باشه .

     
  • دی ۲۹, ۱۳۸۴ ۷:۰۹ بعدازظهر

    نظر Anonymous ناشناس :

    سلام و عرض ادب و احترام خدمت برادر بزرگوارم - سلام حاج اقا . خوبيد شما ؟ هنوز بر نگشتيد ؟؟؟همه حاجيها اومدن . پس چرا شما تشريف نياورديد. دلمون براتون تنگ شده داداش. اومدم هم عيد غدير رو تبگم و هم بگم حجتون مقبول - سعيتون مشكور - . به آغوش خانواده خوش آمديد. اما متاسفانه با جاي خالي شما كه خيلي هم آزار دهنده هست برخوردم . خواهش مي كنم وقتي برگشتيد يه سري بزنيد و از دل نگراني منو در بياريد - مويد و سر فراز باشيد

     
  • دی ۲۹, ۱۳۸۴ ۷:۱۰ بعدازظهر

    نظر Anonymous ناشناس :

    در غدير خم , طلوع نور بود
    خم , تجلى گاه , كوه طور بود
    كاروانى شد, مقيم آن زمين
    كاروان سالار, ختم المرسلين
    غرق شادى , جمله افلاكيان
    خرم و سرمست خيل خاكيان
    جبرئيل آورد, پيغام از خدا
    بر حبيب او, رسول مصطفى (ص )
    گفت آوردم , به فرمان كريم
    بهر تو اينك پيامى بس عظيم
    امتت را آگه از اين راز كن
    عقده از كار دو عالم باز كن
    داد فرمان خاتم پيغمبران
    تا به پا شد, منبرى در آن مكان
    بر فراز منبر آن , والا مقام
    كرد حجت بر مسلمانان تمام
    گفت پيغمبر(ص ) كه بعد از من على
    رهبر خلق و امام است و ولى
    پس بخوانيد اى قدح نوشان خم
    آيه اليوم اكملت لكم
    خانه زاد خانه امن خدا
    شد وصى و جانشين مصطفى
    خانه زاد كعبه نورى منجلى است
    كعبه دلهاى مشتاقان على است







    الحمد لله الذي جعل كمال دينه وتمام نعمته
    بولاية أمير المؤمنين علي بن أبي طالب عليه السلام

     
  • دی ۲۹, ۱۳۸۴ ۷:۱۳ بعدازظهر

    نظر Anonymous ناشناس :

    در غدير خم , طلوع نور بود
    خم , تجلى گاه , كوه طور بود
    كاروانى شد, مقيم آن زمين
    كاروان سالار, ختم المرسلين
    غرق شادى , جمله افلاكيان
    خرم و سرمست خيل خاكيان
    جبرئيل آورد, پيغام از خدا
    بر حبيب او, رسول مصطفى (ص )
    گفت آوردم , به فرمان كريم
    بهر تو اينك پيامى بس عظيم
    امتت را آگه از اين راز كن
    عقده از كار دو عالم باز كن
    داد فرمان خاتم پيغمبران
    تا به پا شد, منبرى در آن مكان
    بر فراز منبر آن , والا مقام
    كرد حجت بر مسلمانان تمام
    گفت پيغمبر(ص ) كه بعد از من على
    رهبر خلق و امام است و ولى
    پس بخوانيد اى قدح نوشان خم
    آيه اليوم اكملت لكم
    خانه زاد خانه امن خدا
    شد وصى و جانشين مصطفى
    خانه زاد كعبه نورى منجلى است
    كعبه دلهاى مشتاقان على است
    خانه زاد كعبه بر دوشش به شب
    مى برد شام يتيمان عرب
    تا مبادا كودكى بى نان و آب
    سر نهد بر بستر و بالين خواب

     
  • دی ۲۹, ۱۳۸۴ ۷:۱۴ بعدازظهر

    نظر Anonymous ناشناس :

    الحمدلله الذي عرفّنا فضل هذااليوم، و بصّرنا حرمته، و كرمنا ب،ه و شّرفنا به معرفته، و هدانا بنوره ، يا رسول الله ، يا امير المومنين ، عليكما و علي عترتكما و علي محّبيكما مّني افضل السلام، مابقي الليل و النهار، و بكما اتوجه الي الله ربي و ربكما، في نجاح طلبتي و قضاء حوائجي و تسير اموري

    **************************
    بر هشت در جنان علي بنوشتند
    بر بال فرشتگان علي بنوشتند
    خوشبخترين گروه عالم ماييم
    بر طالع شيعيان علي بنوشتند

     
  • بهمن ۰۱, ۱۳۸۴ ۲:۳۱ قبل‌ازظهر

    نظر Anonymous ناشناس :

    سلام و عرض ادب و احترام خدمت شما برادر بزرگوارم . رسيدن بخير - بازگشتتون از سفر زيارتي مكه معظمه و مدينه منوره به آغوش گرم خانواده تبريك ميگم. خوشا به سعادتتون . يقينا اين كمترين رو از دعاي خير فراموش نكرديد. از حضورتون و هدايا و سوغاتي هاي ارزشمندتون سپاسگزارم . گرچه سعادت نداشتم هيچكدوم رو رويت كنم . چون هيچكدوم باز نشد . ولي به هرحال مينقدر كه لطف داشتيد و به ياد حقير بوديد جاي تشكر داره . براي اينهم محبت برادرانه ازشما سپاسگزارم - مويد و سربلند باشيد

     
  • بهمن ۰۱, ۱۳۸۴ ۲:۳۴ قبل‌ازظهر

    نظر Anonymous ناشناس :

    برادر گرامي باز هم براي شما زحمت دارم. چندي پيش ويندوز من خراب شد و در نتيجه قبل از اينكه بتونم سايتهايي كه در في وريت ذخيره داشتم رو نجات بدم مجبور شدم ويندوز رو عوش كنم. لذا همه سايتهايي كه براي آپلود عكس و موزيك داشتم از دست دادم. ضمن اينكه ديگه نه سايتها رو دارم نه يوزر و پسورد - لذا ميخواستم ازتون خواهش كنم چند سايت در همين ارتباط مجددا معرفي كنيد تا بتونم دوباره عوض بشم .بي نهايت از لطف شما سپاسگزارم و از اينكه هنوز نرسيده دوباره شما رو به زحمت مياندازم پيشاپيش عذرخواهي مي كنم و منتظر هستم - متشكر

     
  • تیر ۰۵, ۱۳۸۵ ۱۰:۵۶ قبل‌ازظهر

    نظر Anonymous ناشناس :

    سلام
    از مطالب ارزشمندتون خیلی متشکرم
    ولی ای کاش اعتماد به نفسم رو هنوز از دست نداده بودم
    از دست من هیچ کاری بر نمیاد که پدرم راضی بشه با هر خواستگار من مخالفت نکنه یا حداقل اجازه بده دو جلسه باهاش حرفهای منطقی رد و بدل بشه
    تا آدما رو بشناسم یه مقایسه داشته باشم و بدونم که ضعف من چیه
    خدا به من رحم کنه تا در موقعیتی قرار نگیرم که فقط یک انتخاب ناخواسته داشته باشم
    باز هم ممنونم . منتظر ادامه مطالب میمانم

     
  • اردیبهشت ۰۵, ۱۳۸۸ ۹:۱۳ قبل‌ازظهر

    نظر Anonymous ساحل :

    با عرض سلام
    بسيار زحمت كشيديد جا دارد به نوبه ي خودم از شما تشكر كنم .منتظر راهكار هاي جديد شما در اين امر هستم.

     
  • اردیبهشت ۰۵, ۱۳۸۸ ۹:۱۳ قبل‌ازظهر

    نظر Anonymous ساحل :

    با عرض سلام
    بسيار زحمت كشيديد جا دارد به نوبه ي خودم از شما تشكر كنم .منتظر راهكار هاي جديد شما در اين امر هستم.

     
  • اردیبهشت ۰۵, ۱۳۸۸ ۹:۱۳ قبل‌ازظهر

    نظر Anonymous ساحل :

    با عرض سلام
    بسيار زحمت كشيديد جا دارد به نوبه ي خودم از شما تشكر كنم .منتظر راهكار هاي جديد شما در اين امر هستم.

     

نظر شما چيه؟

بازگشت به صفحه اصلی